Ontmoeting met cultuur en natuur

Wit-Rusland is een land dat bol staat van de tegenstellingen. In de rondreizen van Rubel Trade pikken we de hoogtepunten daaruit. In de mondaine metropool Minsk zult u talloze herinneringen uit de geschiedenis op straat terugzien in de architectuur, monumenten en historische gebouwen die de stad rijk is. Hoe schril is het contrast met het Wit-Russische platteland, waar u het idee heeft honderd jaar terug te gaan in de tijd? U zult versteld staan van deze verschillen tussen stad en platteland, maar een ding zult u niet snel vergeten: de vriendelijkheid van de Wit-Russische bevolking. Zij zal u verwelkomen en uitnodigen om een aantal nachten in hun boerderijen door te brengen.

Bovendien bevatten reizen van Rubel Trade bezoeken aan de bekende Berezinsky (Berezinsky Biosphere Nature Reserve), dat op de Wereld erfgoedlijst van Unesco staat en Pripyatsky parken, twee natuurparken van formaat. De flora en fauna van deze parken zijn uniek. Enige voorbeelden zijn: Europese bizons (Wisenten), bruine beren, elanden, lynxen, wolven, otters en bevers. Voor vogel- en plantenliefhebbers is het een El Dorado, Enkele voorbeelden: de zeer zeldzame poelsnip, roodmus , drieteen-, zwarte, groene en witrugspecht, korhoen, auerhoender, slangenarend en steenarend, roerdomp en zwarte ooievaar. In de parken vindt u onaangetaste hoogvenen en moerassen natuurlijk met al hun planten, vogels, reptielen en zoogdieren. Te veel om op te noemen.

Ga het avontuur aan en geniet van een boottocht over de rivieren Berezina en Pripyat, waarbij vrijwel onbegaanbare moerassen en bossen doorkruist worden. Vergeet u niet naar de wielewalen en tapuiten te luisteren!

Belovezhskaya Pushcha
National park van Wit-Rusland, zijnde het grootste originele bosgebied in Europa. Dit Europa`s grootste natuur reservaat was voor het eerst genoemd in oude geschriften in 983. In 1992 is het op de World Heritage List (Unesco lijst voor Werelderfgoed) gekomen samen met o.a. het Baikalmeer, de Amazone oerwouden en de Victoria watervallen. Het oeroude en wereldberoemde bos Belovezhskaya Pushcha ligt op de grens van Wit-Rusland en Polen, 50 km van de stad Brest. Met zijn grote diversiteit van dieren en vogels, Belovezhskaya Pushcha van Wit-Rusland vertegenwoordigd de unieke schoonheid van de Wit-Russische natuur. De meest beroemde attractie van Belovezhskaya Pushcha zijn de wilde Wisenten (Europese bizon), de grootste en zeldzaamste van de Europese fauna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *