Openluchtmusea

Stalin lijn. 
Dit historische gebied ligt op 30 km afstand van Minsk bij de stad Zaslavl. Het is een unieke verdedigingslijn rondom Minsk gebouwd in de jaren 30 om de westelijke grens van de Sovjet Unie te verdedigen. Alles wat men hier te zien krijgt is origineel, zoals tanks, loopgraven, machinegeweren, bunkers en andere zaken uit die tijd. Bijzonder is dat op bepaalde dagen in de week figuranten situaties uit de oorlog naspelen. Wapens, tanks en andere voertuigen uit WOII zijn dan werkend te zien.

Openluchtmuseum Ozertso te Strochitsy
In het pittoresk gelegen dorp Strochitsy (18 km van Minsk) zien we landelijke architectuur uit verschillende delen van Wit-Rusland. Deze echte gebouwen met inrichting zijn uit alle windstreken van Wit-Rusland hiernaar toe gebracht en weer opgebouwd. Het museum is gelegen aan de rivier Ptich. Hier kunt u zien hoe er vroeger geleefd en gewerkt werd.

Openluchtmuseum Dudutki
Dudutki Openluchtmuseum (40 km van Minsk). Hier komt het Wit-Russische leven uit vervlogen tijden tot uitdrukking in o.a de traditionele handwerken. In dit park zijn typische Wit-Russische gewoontes en ambachten, zoals ijzer smeden, vlechten, brood bakken, wodka maken, etc., te zien. Dus grijp uw kans; bak uw eigen brood en beloon dit daarna met een glaasje ter plaatse gestookte wodka! Ook hier zijn gebouwen ingericht naar hoe het vroeger was. Ervaar de sfeer van vroeger en proef ambachtelijke traditionele Wit-Russische gerechten.

Herdenkingsmonument Gatin (Khatyn)
Dit openlucht herdenkingscomplex was en is het belangrijkste monument in de ex Sovjet Unie ter herdenking van de slachtoffers in de 2de Wereldoorlog, gelegen op 60 km van Minsk. Dit dorpje is in 1943 uitgemoord door de nazi’s vanwege hun verzet. In Wit-Rusland zijn tijdens de 2de Wereldoorlog ontelbare dorpen en steden compleet verwoest en de bevolking vermoord. Allemaal als vergelding voor hun verzet (partizanen). Een kwart van de totale bevolking van Wit-Rusland heeft de oorlog niet overleefd. Gatin is niet herbouwd, kleine elletjes, geplaatst op ruines klinken dag en nacht ter herinnering.

Wat uw wensen ook zijn laat het weten en Rubel Trade organiseert het voor u.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *