FAQ

Vaak gestelde vragen.


 

1. Wat houdt de uitnodiging van een reisbureau in?

Dit is een officieel uitnodigingsbriefpapier en een basis voor een toeristenvisum en registratie in Wit-Rusland. Zonder de uitnodiging kunt u geen aanvraag voor het toeristenvisum bij de ambassade indienen. De tekst uit de uitnodigingsbrief komt in overeenstemming  met de tekst uit het aanvraagformulier, die u invult en tekent.

Rubel Trade bemiddelt uw contact met een Wit-Russisch erkend reisbureau (zakelijke partner van Rubel Trade) voor een officieel uitnodigingsbriefpapier en uw eventuele reisprogramma.

 

2. Als ik een hotel heb geboekt via internet (b.v. Booking.com) moet ik dan alsnog een uitnodiging hebben om het toeristen visum aan te vragen?

Ja, een uitnodiging is verplicht. Booking.com is boekingssite en kan uw uitnodigingsbrief niet verzorgen. Hiervoor heeft u een reisbureau nodig.

Rubel Trade brengt u in contact met een erkend reisbureau dat u van een uitnodigingsbrief voorziet.

 

3. Hoe lang duurt het dat ik een visum krijg via Rubel Trade?

Rubel Trade regelt de uitnodiging in 2 werkdagen op basis van vooruitbetaling en verstrekte informatie (zie pagina Visum en verzekering). De officiele procedure van de visumaanvraag bij de ambassade duurt 5 werkdagen. In geval dat u met spoed een uitnodiging wilt hebben via Rubel Trade dan wordt de tarief € 100,– gerekend.

Deze tarief heeft niks te maken met de consulaire kosten van de ambassade. Deze consulaire kosten betaalt u rechtstreeks aan de ambassade.

 

4. Welke informatie heeft Rubel Trade nodig om een uitnodiging aan te vragen?

U dient een ingevulde aanvraagformulier en een kopie van uw paspoort aan Rubel Trade aan te leveren. Behalve deze informatie heeft Rubel Trade ook extra informatie nodig, zoals uw functie bij het bedrijf waar u werkt.

 

5. Wie gaat documenten op sturen of brengen bij de ambassade?

Wij regelen het uitnodigingsbriefpapier in een digitale vorm. Echter u moet zelf uw paspoort brengen naar de ambassade of aangetekend versturen en ook zorgen voor een aangetekende retourenvelop.

Versturen documenten naar Rubel Trade heeft geen zin want dat verlengt de procedure in de tijd en verhoogt de kosten.

 

6. Wat is het verschil tussen prive- en toeristen visum?

Prive visum is wanneer mensen worden uitgenodigd door familie, vrienden of kennissen vanuit Wit-Rusland. Toeristen visum houdt in dat u een uitnodiging van een reisbureau krijgt dat een reis of verblijf voor u organiseert.

 

7. Als ik een uitnodiging voor een toeristen visum wil ontvangen is het dan verplicht een hotel/appartement te reserveren?

Ja, uw verblijfadres komt in uw aanvraagformulier te staan.

 

8. Als ik in Wit-Rusland in een appartement wil verblijven?

De zakelijke partners van Rubel Trade bieden appartementen ook aan. De eigenaren van deze appartementen zijn officiel geregistreerd bij de KvK en de Belastingdienst en zijn bevoegd om u te registreren.

Heeft u voorkeur voor bepaalde appartementen via internet waarmee zakelijke partners van Rubel Trade niet samenwerken dan kunnen wij u niet helpen. In dit geval moet u zelf zorgen voor de uitnodigingsbrief en uw registratie in Wit-Rusland.

Rubel Trade kunt u wel helpen om in contact te komen en in correspondentie met deze aanbieder.

 

9. Als er voor mij een individueel programma is samengesteld moet ik dan ook voor de uitnodiging betalen?

Nee, dan is het service van het reisbureau.

Bij het individueel reisprogramma hoort uw verblijf en bezoek aan verschillende bezienswaardigheden, rondleidingen en musea.

 

10. Wat moet ik doen als er iets gebeurd met mij in Wit-Rusland?

Het uitnodigende reisbureau is uw aanspreekpunt bij onverwachte situaties en regelt alle benodigde contacten. Uiteraard kunt u ook contact met Rubel Trade opnemen.

 

11. Wij willen families van kinderen bezoeken die hier op vakantie verbleven in Nederland. Wat moeten wij organiseren?

Vaak zijn het arme mensen die niets meer te bieden hebben dan een gedekte tafel. Zij zullen u eeuwig dankbaar zijn bij een bezoek. Rubel Trade kan ook hier in bemiddelen en een programma samenstellen zodat mooie herinnering blijft voortleven.

 

12. Waar moet ik nog aan denken bij de grens?

Bij de grens moet u ook een migratieformulier invullen waarop een registratiestempel komt te staan. Deze stempel krijgt u uiteraard in het hotel dat voor u wordt geboekt door het uitnodigende reisbureau. Het is belangrijk om dit formulier en uw paspoort bij u te hebben om u te kunnen identificeren.

 

13. Wat kunnen we verwachten bij de grens als we met de auto gaan?

Zie punt 12 en geldige groene kaart.

 

14. Wat krijg ik voor € 65,-? 

Het is de prijs die u betaald voor een uitnodigingsbrief. Hierbij helpen wij met het invullen van het aanvraagformulier en andere formaliteiten zodat de documenten niet worden geretourneerd door de ambassade.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *